ΤΟ ΦΛΑΗΕΡ, Η ΦΙΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΣΥΝΕΙΡΜΟΙ

Έβγαλα τη Φιόνα βόλτα. Εδώ στη γειτονιά, στο Γουδί, στο κομμάτι που ανήκει στο Δήμο Αθηναίων.

Σε όλα τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα έχει τοποθετηθεί φλάηερ υποψηφίου, με κολγκέητ χαμόγελο και τον Παρθενώνα από πίσω, σε πρασινοκίτρινη γραφιστική σύνθεση. Ξεκολλάω, στην κυριολεξία, ένα από το τζάμι του δικού μου αυτοκινήτου, όχι δεν ήταν αυτοκόλλητο, απλά το παρμπρίζ είχε πιάσει ένα παχύ κολλώδες στρώμα από αυτή την ουσία, που βγάζουν τα δέντρα-εφιάλτες για τους αλλεργικούς (ή μήπως την ουσία αυτή τη βγάζουν τα έντομα την Άνοιξη, δεν ξέρω και δε θέλω να σε γελάσω). Το λοιπόν, το έχω παρκαρισμένο κάτω από ένα τέτοιο δένδρο δύο μέρες τώρα, οπότε φαντάζεσαι.

Διαβάζω στην μπροστινή όψη του ιπτάμενου διαφημιστικού (σε χαρτί σένιο παρακαλώ, το παχύ, ξέρεις, το ακριβό) το όνομα του υποψηφίου και το σχήμα, μπάντα, ομάδα στο οποίο ανήκει. Κατεβαίνει, λέει, με τον Γ. Καμίνη. Μάστα. Γυρνάω από την άλλη. Μένει Γουδί, λέει. Γείτονας, μάστα. Με τη σύντροφο, λέει. Μάστα. Δραστηριοποιείται από το 2004 στην ΠΑΣΠ, λέει. Μάστα. 10 χρόνια στη φάση δηλαδή. Μάστα.

Περπατώντας, χαμένος στους συνειρμούς που προκαλούν οι έννοιες εκλογές, χαρτί, δένδρα, περιβάλλον, σκουπίδια, άνθρωποι, ζώα, ΠΑΣΠ, φοιτητικές παρατάξεις, επαγγελματίες πολιτικοί, νέοι άνθρωποι, Αράχωβα, Ολυμπιακοί αγώνες, δήμος, Ακρόπολη, Κλεισθένης, Σόλων, Βενιζέλος, Σημίτης, ΠαΣοΚ, Αντρέας κτλ κτλ, νιώθω το λουρί να μου τραβιέται από το χέρι. Η Φιόνα έχει σταματήσει ένα μέτρο πίσω, έχει πάρει στάση ανάποδο U, και είναι στη φάση που εξαπολύει τα μυρωδάτα κακάκια της στις δημόσιες τσιμεντόπλακες με περισσή ανακούφιση και μια υποψία ντροπής. Πάνω στην αφηρημάδα μου δεν πήρα γραμμή και για μια στιγμή, την τράβηξα κατα λάθος και δυσανασχέτησε. Σταματάω και την κοιτάω, περιμένοντας να ολοκληρώσει τη διαδικασία απόφραξης του παχέος εντέρου της. Τρία τεμάχια τω αριθμώ, αν θες και το σκορ.

Πιάνω το φλάηερ, το κυρτώνω μέσα στη χούφτα μου και τα μαζεύω προσεκτικά, με την πλευρά που είχε τη φάτσα του υποψηφίου γείτονά μου, κατα μέτωπο με το ακαθάριστο προϊόν του σκύλου μου. Καλή επιτυχία και ζήτω.

Advertisements
ΤΟ ΦΛΑΗΕΡ, Η ΦΙΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΣΥΝΕΙΡΜΟΙ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s