BLACK DOG

Λένε πως ο πρώτος που θάβεται σε ένα νέο νεκροταφείο, αναλαμβάνει το καθήκον να το φυλάει, κόβοντας βόλτες γύρω – γύρω στον αιώνα τον άπαντα. Μια μεταθανάτια καριέρα που λίγοι θα αγαπούσαν. Για να αποφευχθεί αυτή η αγγαρεία να βαρύνει ανθρώπινη ψυχή, κάποιοι μάγκες σκαρφίστηκαν το εξής τέχνασμα, το οποίο η γραφειοκρατία του Κάτω Κόσμου φαίνεται να έχαψε: κάθε φορά που ένα νέο παράρτημα της επιχείρησης – κολοσσού με τη γενική επωνυμία “Άδης” έκανε εγκαίνια, ο πρώτος που είχε την τύχη να την πέσει στο καθαγιασμένο χώμα ήταν σκύλος. Έτσι, η φύλαξη της περιουσίας της Αστάρτης περνούσε αυτομάτως σε έναν γνήσιο και γονιδιακά κατοχυρωμένο εκπρόσωπο του συμπαθέστατου επαγγελματικού χώρου της φύλαξης, ή απλά σεκιούριτι στην καθομιλουμένη.

Ένας σκύλος που κάλλιστα θα μπορούσε στη ‘ζωντανή’ ζωή του να ήταν τσοπανόσκυλο, από τη φύλαξη προβάτων και λοιπών ζωντανών, περνάει στους νεκρούς και την κατοικία τους. Άλλωστε ο Κέρβερος που φυλάει τις πύλες του Άδη, κατα τη μυθολογία ήταν απλά ένας τρικέφαλος σκύλος, λογικά Ροτβάιλερ ή Ντόπερμαν, με την προσθήκη κάποιων φιδιών για ουρά και κάποιων άλλων γκάτζετς ανάλογα με τα κέφια της Εκάτης. Οπότε μέχρι εδώ καλά. Η εικόνα ενός σκύλου που φυλάει νυχθημερόν τους τάφους των ματαιόδοξων ανθρώπων, που πιστεύουν ότι με το φτηνό μάρμαρο και τις επίχρυσες γραμματοσειρές θα κατακτήσουν την αιωνιότητα, είναι χαριτωμένη.

Όταν όμως αυτό το αλλοκοσμικό πλάσμα έχει τη μορφή σκιάς, με κατακόκκινα μάτια που φλογίζουν στο σκοτάδι, ικανά να σε ακολουθούν και αφού κλείσεις τα βλέφαρα σου, τότε αρχίζεις να συνειδητοποιείς ότι αυτός που φυλάει τα ‘χθόνια’ δε θα μπορούσε να μοιάζει με το γλυκό χνουδωτό τετράποδο που έχεις στο μυαλό σου. Είναι ένα μαύρο σκυλί, ένα δαιμονικό που κόβει βόλτες γύρω από το κρεβάτι σου όταν σε ζώνουν οι εφιάλτες και η υπόστασή του αποκτά ουσία και ύλη από την ενέργεια της ζωής που ζηλεύουν αυτοί που φυλάει. Ισορροπεί ανάμεσα στο φως και το σκοτάδι και περιμένει σε σταυροδρόμια και έρημους δρόμους να κατασπαράξει όποιον δεν είναι σίγουρος για τον προορισμό του. Ο Μαύρος Σκύλος υπάρχει στην ψυχή του Ανθρώπου και έχει επιζήσει μέσα από αιώνες πολιτισμού και εξέλιξης, μέσα από άπειρες θρησκείες και δοξασίες. Είναι η προβολή όλων αυτών, που δε λύνονται ούτε μετά το τελευταίο αντίο. Ο Άνθρωπος δεν έχει κάνει ειρήνη με την πεπερασμένη φύση της ζωής και ούτε πρόκειται. Οι Μαύροι Σκύλοι θα φροντίσουν γι’ αυτό.

“I gotta roll, can’t stand still
Got a flaming heart, can’t get my fill
Eyes that shine burning red
Dreams of you all through my head”
 Led Zeppelin – Black Dog

Advertisements
BLACK DOG

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s